NCL legt de lat hoger met Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line legt met de Norwegian Prima, het eerste schip van de gelijknamige scheepsklasse, de lat hoger op het vlak van luxe, stijl, voorzieningen en materiaalkeuze. Dat konden we ervaren tijdens de lanceringscruise van NCL’s nieuwe vlaggenschip tussen Reykjavik en Amsterdam. Het cruiseschip bruist van de innovatieve voorzieningen en wil een vakantieproduct zijn voor de nieuwe generatie reizigers. Terwijl de meeste rederijen er bij elke nieuwe generatie schepen voor kiezen de capaciteit te verhogen, heeft NCL op de Prima-klasse het aantal gasten verminderd tot 3.100 en de bemanningsleden opgetrokken wat de service ten goede moet komen.

Norwegian Prima is het eerste nieuwe schip voor Norwegian Cruise Line waar Frank Del Rio, CEO van de moedermaatschappij Norwegian Cruise Line Holdings, mee het ontwerp begeleidde. De invloeden van Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises zijn dan ook duidelijk merkbaar doorheen het hele vaartuig. Zijn bedoeling was een nieuwe scheepsklasse te lanceren die in de lijn ligt van de zusterrederijen, maar tegelijk de eigentijdse elementen bevat waarmee de klanten van Norwegian Cruise Line vertrouwd zijn.

Het resultaat is een cruiseschip dat uitblinkt met nieuwigheden zoals het asymmetrische Penrose Atrium, het transformationele Prima Theater dat in een kwartier wordt omgevormd tot een Las Vegas-club met dansvloer en het volledig vernieuwde The Haven-complex dat zich uitstrekt over acht dekken. Gasten zullen zeker het uitgebreide contact met de zee weten te appreciëren. The Waterfront op de schepen van de Breakaway- en Breakaway Plus-klasse groeide uit tot een Ocean Boulevard met overloopzwembaden, bubbelbaden, zonnedekken, openlucht lounges en The Concourse, een interactieve beeldentuin. Norwegian Prima beschikt trouwens over een kunstcollectie van ruim 6 miljoen euro. Ook hier herkennen we de hand van topman Frank Del Rio.

Bars en restaurants

Het succesvolle Freestyle Cruising-concept is behouden. Vrijheid en flexibiliteit, het leidmotief van een cruisevakantie bij NCL, werden uitgebreid met nog meer voorzieningen en keuzes. Norwegian Prima omvat nieuwe bars waaronder een Whisky Bar en de Metropolitan Bar die duurzame dranken, zero-waste cocktails en biodynamische wijnen serveert. De Vibe Beach Club trekt deze lijn door met biologische dranken, calorie-arme en suikervrije drinks en zelfs een natuurlijke wijncocktail van de dag.

De vertrouwde specialiteitenrestaurants zoals Le Bistro, Cagney’s Steakhouse, Los Lobos en Onda by Scarpetta zijn terug, maar kregen een nieuwe inrichting. Een opvallend designelement in het Franse restaurant zijn de kristallen kroonluchters die op vloerhoogte staan. Het aanbod breidt uit met het visrestaurant Palomar, een nieuwe Japans hibachi-restaurant Hasuki, een sushi- en sashimi-eetplek Nama en de Indulge Food Hall. Gasten kunnen er kiezen uit elf verschillende eetstandjes waaronder Norwegian’s eerste Indische restaurant met twee tandoorovens, een Texas Smokehouse, een uitgebreide keuze aan noodles, tapas, streetfood en zelfs een foodtruck in een Airstream-caravan. De bestellingen gebeuren aan de hand van een tablet. Het gros van de gerechten is gratis. Voor enkele verfijnde desserts van Coco’s wordt een extra gevraagd. Hetzelfde geldt voor de dranken. Heb je een drankenpakket, dan worden alle dranken tot 15 USD niet in rekening gebracht. Let op: de Starbucks-koffie is altijd betalend.

De Indulge Food Hall is trouwens niet het enige restaurant dat gebruik maakt van tablets voor de bestellingen. Ook in de Food Republic vind je het hele menu, gerangschikt per onderwerp op een scherm.

Hudson’s Main Dining Room pakt uit met een vast menu in plaats van een dagelijks wijzigende spijskaart. De kaart bevat een keuze van paella tot mosselen, vlees, vis en maar liefst 24 pastacombinaties. Maar of het aanbod voldoende ruim is voor een lange cruise durven we te betwijfelen.

The Haven

Gasten op zoek naar luxe-accommodatie kunnen terecht in The Haven, het schip-in-een-schip concept van Norwegian Cruise Line. Op de Norwegian Prima verhuisde de exclusieve enclave naar de achterzijde van het schip, waar ze zich uitstrekt over acht dekken. Het complex omvat 107 Haven-suites en openbare ruimtes waaronder een spa, restaurant, lounge, bar en zonnedek. De aankleding gebeurde met gedempte kleuren en een ruime collectie kunstwerken. De bedoeling is de gasten een gevoel van rust en ruimte te geven, terwijl ze genieten van een bubbelbad of een aperitief met zicht op zee. Meer dan op de eerdere schepen ligt de klemtoon op de buitenruimtes. The Haven Sundeck bevat luxueuze ligbedden, een bar, een overloopzwembad en een buitenspa met sauna en koude kamer. Uiteraard genieten de gasten in The Haven van een 24-uurs butlerservice.

Op vlak van logies bevat het schip enkele van de grootste suites in de vloot. Een nieuwe categorie is The Haven Premier Owner’s Suite met  een oppervlakte van 195 m² die over drie slaapkamers beschikt en tot acht mensen kan accommoderen. Een kleinere versie voor zes personen biedt 149 tot 162 m² aan luxevoorzieningen. De ‘kleinste’ suite is The Haven Penthouse, nog altijd goed voor 35 m².

Entertainment

Aan shows en adrenalinepompende attracties is er ook al geen gebrek . Op entertainmentvlak is de headliner in het theater The Donna Summer Musical over het leven van de discoqueen. Na de show verdwijnen de stoelen en wordt de ruimte omgetoverd tot een danstent. Een 60 ton wegende lichthemel met concentrische, bewegende ringen zorgt voor de nodige effecten. Overdag transformeert de ruimte in een studio waar populaire tv-spelen zoals ‘The Price is Right’ en ‘Supermarket Sweep’ worden georganiseerd.

Onze voorkeur ging echter uit naar Syd Norman’s Pour House waar de grootste hits van de voorbije veertig jaar live worden gebracht. Een uitstekende band en vijf zangers doen de bar bij elk optreden swingen en zingen. Kom zeker op tijd om een zitje te bemachtigen!

Wie sterke sensaties opzoekt, zal genieten van de snelste glijbanen op zee – The Rush en The Drop – en de Prima Speedway, de eerste kartbaan op zee van drie verdiepingen.

Bekijk hier een uitgebreide fotoverzameling van de Norwegian Prima.

Klik hier voor meer nieuws