Spectaculaire doop Silver Endeavour in het Lemaire Channel

Silversea Cruises heeft in het weekend op spectaculaire wijze haar nieuwste expeditieschip Silver Endeavour gedoopt in het Lemaire Channel in Antarctica. Gevierd poolreiziger en klimaatwetenschapper Felicity Aston mocht als doopmeter het lint doorknippen om een in ijs gebeeldhouwde magnumfles tegen de romp te laten slaan. De gasten woonden het event bij vanop de Zodiacs rond het vaartuig.

“We zijn verheugd om Silver Endeavour officieel te verwelkomen in de vloot van de Royal Caribbean Group, waarmee onze wereldwijde vloot op 64 schepen komt”, aldus Jason Liberty, president en CEO van Royal Caribbean Group. “Silver Endeavour zal de positie van Silversea als toonaangevende ultraluxe- en expeditiecruisemaatschappij blijven versterken, waardoor we onze capaciteit kunnen uitbreiden en tegelijkertijd kunnen voortbouwen op de missie van de Royal Caribbean Group om op verantwoorde wijze de beste vakanties ter wereld te bezorgen.”

Silver Endeavour is het derde schip dat Silversea Cruises in slechts negen maanden tijd doopt. Roberto Martinoli, President en CEO van Silversea Cruises: “Ik wil kapitein Niklas Peterstam en de bemanning van het schip, het hele Silversea-team, Jason Liberty en alle betrokkenen bij de Royal Caribbean Group bedanken voor hun onschatbare steun bij het bereiken van deze gedenkwaardige mijlpaal. Silver Endeavour versterkt onze positie als de toonaangevende cruisemaatschappij en verbreedt ons gevarieerde poolaanbod voor het plezier van onze gasten. Felicity Aston is de perfecte ambassadeur voor Silversea. Ze deelt hetzelfde onwrikbare gevoel van nieuwsgierigheid en avontuur dat al onze gasten verenigt.”

Met het Lemaire Channel in Antarctica kon Silversea Cruises geen betere locatie kiezen om haar nieuwste expeditieschip officieel welkom te heten. De Lemaire-zeestraat is een kort, nauw kanaal omringd door besneeuwde bergen tussen Booth Island en het Antarctisch Schiereiland. De zeestraat is vaak een van de hoogtepunten van een expeditiecruise op het bevroren continent. Ze is tijdens de Antarctische winter ontoegankelijk door het vele ijs. Volgens het expeditieteam aan boord van de Silver Endeavour gebeurt het niet zo vaak dat de straat in november al bevaarbaar is voor Zodiacs.

Poolreiziger Felicity Aston

Silversea benoemde poolreiziger en klimaatwetenschapper Felicity Aston tot Silver Endeavour’s godmother. Ze werd de eerste vrouw die in 2012 solo over Antarctica skiede en ook de eerste persoon die het continent alleen met spierkracht doorkruiste.

“Ik ben ongelooflijk trots om als een van de eersten aan boord van Silver Endeavour te varen, het schip een naam te geven en de rol van godmother op me te nemen”, aldus Felicity Aston. “Ze deelt haar naam met het schip waarmee kapitein Cook vertrok naar de uiteinden van de aarde, maar de verkenning is natuurlijk geëvolueerd in de eeuwen sinds Cook vertrok. Tegenwoordig gaat verkenning niet alleen over geografische ontdekking. Het gaat ook om het vinden van nieuwe ideeën, nieuwe inspiratie en nieuwe perspectieven. Met Silver Endeavour kunnen meer mensen ontdekkingsreizigers worden en met nieuwe vooruitzichten naar huis terugkeren. Ze zal een bron van zelfverrijking zijn, terwijl mensen zich verbinden met de planeet en met elkaar.

Silver Endeavour is gebouwd volgens de specificaties van de PC6-poolklasse. Ze biedt voorlopig plaats aan 200 gasten. Na een reeks aanpassingswerken in het voorjaar van 2023 wordt dat aantal opgetrokken tot 220 personen. Daarbij worden de voormalige loodsen voor de helikopters en duikboten omgebouwd tot balkonhutten en een nieuwe categorie luxesuites. Silver Endeavour vaart tot begin maart in Antarctica. Na haar repositionering in Europa en een maand op de werf zal ze vanaf mei 2023 in Arctische wateren varen.

© foto’s Silversea Cruises

Klik voor de officiële video van de naming journey.

Bekijk hier meer foto’s van de doopplechtigheid.

Klik hier voor meer nieuws