Doop Carnival Celebration: de kers op de 50ste verjaardagstaart

Actrice Cassidy Gifford doopte in PortMiami de Carnival Celebration, het nieuwste vlaggenschip van Carnival Cruise Line. Het innovatieve schip van de Excel-klasse en zusje van de baanbrekende Mardi Gras zal het hele jaar door varen vanuit zijn geboorteplaats Miami. De feestelijkheden passen in de 50ste verjaardag van de rederij die bij die gelegenheid in Miami ook een nieuwe cruiseterminal in gebruik nam.

“Deze doopceremonie van het vlaggenschip Carnival Celebration is het perfecte hoogtepunt van onze 50ste verjaardag, aangezien dit spectaculaire schip ons verleden eert en het plezier en de groei in het vooruitzicht symboliseert”, aldus Christine Duffy, President van Carnival Cruise Line. “Carnival Celebration bouwt voort op het succes van onze ongelooflijke Mardi Gras en de vele innovaties die we hebben geïntroduceerd met onze Excel-klasse, waaronder een achtbaan op het bovendek. Ze biedt haar eigen unieke functies die gasten een werkelijk ongelooflijke nieuwe cruise-ervaring bieden om plezier te hebben en herinneringen te maken.”

Duffy sprak voor een publiek dat zich had verzameld in het drie dekken hoge atrium, Celebration Central. Godmother Cassidy Gifford doopte de Carnival Celebration met het traditionele breken van een champagnefles. Ze kreeg daarbij het gezelschap van haar moeder, Kathie Lee Gifford, die diende als meter van de MS Celebration die op dezelfde manier werd gedoopt in 1987. Naast een geïmproviseerd optreden van Kathie Lee, die het gedenkwaardige deuntje zong op de nu legendarische commercials die hielpen om het Carnival-merk in de jaren tachtig populair te maken, werden de aanwezigen getrakteerd op een voorproefje van de spectaculaire amusementsprogramma’s, inclusief een optreden in de lucht. Een concert van Kool & The Gang dat bovendien online werd uitgezonden, sloot de avond af.

Carnival Celebration zal met een rotatie van wekelijkse afvaarten elke zondag vanuit Miami naar populaire bestemmingen in de Oostelijke en Westelijke Caraïben vertrekken. Het schip biedt plaats aan meer dan 5.200 gasten en beschikt over een 20-tal eetgelegenheden en een dozijn bars en lounges in zes unieke zones. De zone met het Miami-thema van het schip, 820 Biscayne, is vernoemd naar het adres van het eerste hoofdkwartier van Carnival en is ontworpen als een eerbetoon aan de culturele sfeer van Miami en het aanbod aan eet- en drinkgelegenheden. Op het bovendek van het schip staat de bekroonde, volledig elektrische achtbaan BOLT: Ultimate Sea Coaster, die al sinds zijn debuut in 2021 opwindende avonturen biedt op de Mardi Gras. Carnival Celebration is ook het tweede schip in de Carnival-vloot, en het eerste met Miami als thuishaven, dat vaart op vloeibaar aardgas.

Vernieuwde en uitgebreide Terminal F

In de marge van de viering nam Carnival Cruise Line haar uitgebreide Terminal F in de haven van Miami officieel in gebruik. Het nieuwe ontwerp zorgt volgens de rederij voor uitzonderlijke efficiëntie en flexibiliteit om de nieuwste klasse schepen te huisvesten. Ze maximaliseert ook de technologie, zodat gasten snel door het inschepingsproces gaan en genieten van een meer naadloze instapervaring. De digitale schermen tonen beelden van het schip, bestemmingen, zeezichten onder water en de nachtelijke hemel.

Door Carnival Celebration toe te voegen aan Terminal F, hebben nu vijf van de 24 Carnival-schepen hun thuishaven in Miami. In de toekomst verwacht Carnival meer dan 20.000 gasten per week vanuit PortMiami aan boord te nemen.

© foto’s Carnival Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws