Hurtigruten geeft volgende winter Noorderlicht-garantie

Van 26 september 2023 tot 31 maart 2024 biedt Hurtigruten andermaal een Noorderlicht-garantie op de afvaarten van 11 nachten en meer met de Norwegian Coastal Express tussen Bergen of Oslo en Kirkenes helemaal in het Noorden, de North Cape Express en geselecteerde Hurtigruten Expeditions-afvaarten. Mocht de aurora borealis op de reis toch niet te zien zijn, dan ontvangt de gast gratis een zesdaagse zuidwaartse or zevendaagse noordwaardse Original Coastal Express Classic Voyage.

Hurtigtuten vaart langs de Noorse kust direct onder de Auroral Zone, een gebied met consistente en verhoogde noorderlicht-activiteit. De schepen fungeren als drijvende, mobiele observatoria die zich verplaatsen tussen gebieden met veel bewolking naar plaatsen met een heldere hemel en perfecte omstandigheden om de aurora te zien wanneer die verschijnt.

Bovendien zijn alle hutten en suites op de schepen uitgerust met een ‘noorderlichtwaarschuwing’. De officieren op de brug laten de gasten weten wanneer ze de aurora kunnen waarnemen. Dit laat hen hoe om door het raam te kijken of zich naar de buitendekken te haasten om het groene licht waar te nemen. Ook de bemanning kondigt op elk moment van de dag of nacht de aurora aan in de logies. Passagiers kunnen deze aankondigingen naar wens in- en uitschakelen.

Het natuurverschijnsel kan maar enkele minuten tot soms wel enkele uren waarneembaar zijn. Het noorderlicht komt het vaakst voor in de aurora zone. Dit is een ring rond de magnetische Noordpool. Het noorden van Noorwegen is dan ook een goede plek om deze ‘lichtshow’ te bewonderen. Het licht kan verschillende vormen en kleuren aannemen van groen en geel tot violet en rood. Hurtigruten spreekt van een machtig symfonisch ballet met gedempt geluid.

Klik voor meer informatie over de afvaarten met een Noorderlicht-garantie.

© foto Hurtigruten – Hege Abrahamsen

Klik hier voor meer nieuws