Seabourn Odyssey verkocht aan Japanse MOL Group

Seabourn heeft de Seabourn Odyssey verkocht aan Mitsui OSK Lines (MOL). Het luxeschip zal via een charterovereenkomst tot en met de afvaart van 22 augustus 2024 alle geplande reizen uitvoeren en wordt daarna overgedragen aan de Japanse scheepvaartgroep.

Seabourn Odyssey kwam in 2009 in de vaart. Ze biedt net als haar zusterschepen Seabourn Quest en Seabourn Sojourn plaats aan 458 gasten. Het gaat al om het 26ste schip dat de Carnival Corporation & Plc, de moedermaatschappij van Seabourn, verkoopt na de Covid-pandemie.

 “We zijn er trots op dat Seabourn Odyssey onze gasten de afgelopen 14 jaar over de hele wereld heeft vervoerd en zijn blij haar te zien toetreden tot MOL”, aldus Seabourn President Natalya Leahy. “Terwijl we ons voorbereiden om in september 2024 afscheid te nemen van Odyssey, ben ik verheugd om onze vloot verder te optimaliseren en onze expeditieactiviteiten uit te breiden. Met de toevoeging van Seabourn Pursuit deze zomer zal Seabourn over een van de modernste vloten beschikken in het luxesegment met schepen die een gemiddelde leeftijd van slechts zeven jaar hebben.”

De uitbreiding van de vloot van Seabourn naar de ultra-luxe expeditiemarkt zorgt volgens de rederij voor een meer divers aanbod van inzetmogelijkheden. Dit zal leiden tot nieuwe en opwindende routes over alle zeven continenten met een hogere gastencapaciteit in vergelijking met 2019, zelfs na het vertrek van Seabourn Odyssey. “Met deze elite, moderne vloot blijft Seabourn leider op het gebied van ultra-luxe reizen en biedt ze zeer samengestelde en meeslepende ervaringen en unieke ‘Seabourn Moments’ voor onze gasten,” aldus Leahy.

Mitsui OSK Lines is in de eerste plaats een containerrederij en baat daarnaast ferrydiensten uit in Japan. De groep beschikt momenteel met de Nippon Maru uit 1990 over één cruiseschip. Ze besliste onlangs haar activiteiten te diversifiëren. Daar horen ook investeringen in de cruisesector bij. Eind vorig jaar kondigde de rederij de bouw aan van twee nieuwe cruiseschepen voor 600 passagiers. De eerste eenheid moet in 2027 in dienst komen. In afwachting van deze lancering wil MOL eind 2024 al starten met de Seabourn Odyssey. Nadat het schip in september 2024 definitief Seabourn verlaat, gaat het naar de werf voor een grondige renovatie. Ook zal de passagierscapaciteit worden verhoogd.

Onder haar nieuwe naam zal de voormalige Seabourn Odyssey internationale cruises voorstellen van minitrips tot zelfs wereldreizen. MOL kijkt daarbij verder dan de Japanse markt en wil kwaliteitsvolle cruises aanbieden met een nieuw concept dat de cultuur van Japan centraal zet en het leven van de gasten zal verrijken.

© foto Seabourn

Klik hier voor meer nieuws