Harry Sommer volgt Frank Del Rio op aan het hoofd van Norwegian Cruise Line Holdings

Frank Del Rio, de voorzitter en CEO van Norwegian Cruise Line Holdings, de moedermaatschappij van Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises, gaat op 30 juni met pensioen. Hij blijft wel tot 2025 adviseur van de raad van bestuur. Del Rio wordt als CEO van de groep opgevolgd door Harry Sommer, de huidige CEO van Norwegian Cruise Line. Sommer treedt op 1 juli ook toe tot de raad van bestuur van NCLH. David Herrera, de Chief Consumer Sales and Marketing Officer van NCL, zal Sommer bij Norwegian Cruise Line opvolgen.

Frank Del Rio zet op 30 juni een punt achter een opmerkelijke carrière van drie decennia in de cruise-industrie. Del Rio leidt Norwegian Cruise Line Holdings sinds 2015 en stond daarvoor aan het hoofd van Prestige Cruise International die Oceania Cruises en Regent Seven Seas Cruises uitbaatte van 2002 tot de overname door Norwegian. Del Rio richtte Oceania Cruises op in 2002 en creëerde zo een ‘upper premium’ product in de cruise-industrie.

Tijdens zijn ambtstermijn leidde Del Rio met succes NCLH bij het verwelkomen van acht nieuwe en innovatieve schepen sinds 2015, het introduceren van Harvest Caye, de tweede particuliere eilandbestemming van het bedrijf en het behalen van toonaangevende opbrengsten en financiële resultaten. Del Rio leidde het bedrijf ook door de Covid-pandemie, de meest tumultueuze tijd in de 56-jarige geschiedenis van het bedrijf. Hij wordt geprezen als een uitgesproken leider en pleitbezorger voor de hele cruise-industrie in ongekende tijden terwijl de sector werkte om de cruise-activiteiten wereldwijd te hervatten.

“Het leiden van Norwegian Cruise Line Holdings is een van de meest lonende ervaringen in mijn professionele carrière geweest”, zegt Frank Del Rio. “Mijn oprechte dank gaat uit naar onze 39.000 teamleden over de hele wereld die met innovatie, vasthoudendheid en samenwerking dit bedrijf hebben versterkt en de meest gepassioneerde en loyale basis van cruisers in de branche hebben opgebouwd. Met het bedrijf stevig gepositioneerd voor 2023 en daarna, ben ik ervan overtuigd dat dit het juiste moment is om het stokje door te geven aan Harry Sommer. Na tientallen jaren nauw met Harry te hebben samengewerkt, weet ik uit de eerste hand dat zijn talent en vaardigheden bij uitstek geschikt zijn om dit bedrijf naar het volgende tijdperk te brengen. Ik kijk ernaar uit om de komende maanden nauw te blijven samenwerken met Harry, de raad van bestuur en ons managementteam om een ​​naadloze overgang te verzekeren en ik ben verheugd om na de overgang als senior advisor van de raad van bestuur te blijven dienen.”

Harry Sommer wordt opvolger

Sommer (55 jaar) heeft meer dan 30 jaar ervaring in de cruise-industrie op het gebied van verkoop, marketing, inkomstenbeheer, passagiersdiensten, routeontwikkeling en internationale bedrijfsontwikkeling en -activiteiten. Naast zijn rol als President en Chief Executive Officer bij NCL, breidde Sommer zijn verantwoordelijkheden de afgelopen maanden uit met toezicht op alle andere omzetgenererende vlakken van het bedrijf, waaronder Oceania Cruises, Regent Seven Seas Cruises en het departement dat bij de drie merken verantwoordelijk is voor het verteer aan boord. Daarvoor was hij President International en gedurende zijn hele carrière bekleedde hij ook leidinggevende functies bij verschillende cruiserederijen.

“Ik ben ongelooflijk nederig om Frank op te volgen als de volgende president en CEO van dit iconische bedrijf en ik ben dankbaar dat ik de niet-aflatende steun van hem en de raad van bestuur heb om het bedrijf te leiden terwijl we beginnen aan het volgende hoofdstuk voor onze legendarische merken,” aldus Sommer. “Ik ben er trots op deel uit te maken van het succes van het bedrijf de afgelopen 15 jaar. Ik kijk uit naar de mooie toekomst die voor ons ligt, inclusief de transformationele groei die we in de pijplijn hebben. Ik ben vereerd en verheugd om leiding te geven aan en samen te werken met wat zonder twijfel het beste team in de branche is om onze zakelijke en financiële doelstellingen te behalen.”

Sommer voegde eraan toe: “Ik ben bijzonder blij dat David Herrera Norwegian Cruise Line gaat leiden. Hij heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van NCL. Met zijn sterke achtergrond op het gebied van financiën, verkoop, marketing en bedrijfsontwikkeling, zal David in staat zijn om het merk NCL op een versnelde weg voorwaarts te leiden. Ik ben ervan overtuigd dat hij de juiste persoon is op het juiste moment om dit geweldige merk naar een mooie toekomst te leiden.”

© foto’s Norwegian Cruise Line Holdings

Klik hier voor meer nieuws