Royal Caribbean en Cruise Connection spelen beachbal

Royal Caribbean International en Cruise Connection waren in het weekend de hoofdsponsor van het Belgisch kampioenschap beachbal op Cockerill Beach Antwerp. We hadden op het event ook een interview met Cristina Fontana, Key Accountmanager Benelux & Portugal van Royal Caribbean over het Europese seizoen en de lancering van Icon of the Seas.

Met logo’s en banners, video’s en een stand op het terrein konden de bezoekers aan het sportevent niet naast Royal Caribbean kijken. Volgens Peter Mathieu, CEO en Viki Vermeulen, general manager van Cruise Connection, de generaal agent van Royal Caribbean International, was het kampioenschap een ideale gelegenheid om de cruiserederij bij het grote publiek te brengen. Dat gebeurde niet alleen ter plaatse, maar ook in de verslaggeving in de media en op nationale en regionale televisiezenders. Bovendien maakten de bezoekers in het weekend kans op een waardebon van 2.500 euro voor een Royal Caribbean-cruise. Bekijk hier meer foto’s.

België en Nederland presteren volgens Cristina Fontana, Key Accountmanager Benelux & Portugal van Royal Caribbean zeer goed. Ze verwacht ook veel van de nieuwe websites die Royal Caribbean in België en Nederland heeft gelanceerd. Naast de globale website startte Royal Caribbean onlangs Nederlandstalige sites op. Ze is ervan overtuigd dat deze drempelverlagend werken en het de gasten makkelijker maakt de nodige informatie en prijzen te vinden. De Engelse taal blijft voor veel vakantiegangers nog vaak een barrière.

Cristina Fontana sprak zich tijdens een interview positief uit over het Europees zomerseizoen. “Alle schepen in Europa werden voor de zomer 2023 zeer goed geboekt. Voor september en oktober is er nog wat beschikbaarheid, maar voor het piekseizoen zijn de schepen zo goed als volgeboekt tegen betere tarieven dan vorig jaar. We noteren hogere dagprijzen dan in 2022, terwijl ons gastenvolume het cijfer van 2019 overtreft. We doen het deze zomer beter dan net voor de Covid-pandemie. Dat is niet alleen het geval in Europa, maar ook in het algemeen.”

Het best verkopende Europese product is Symphony of the Seas: “Dit is ons topproduct. Daarnaast gaat Odyssey of the Seas vlot van de hand. Zij is een van de enige schepen die vanuit Rome cruises aanbiedt naar Griekenland. Odyssey of the Seas zal ook in 2024 afvaarten voorstellen naar de Griekse Eilanden. Oasis of the Seas vaart volgende zomer vanuit Barcelona en Rome. Explorer of the Seas cruiset opnieuw vanuit Ravenna. Voyager of the Seas verzorgt open jaw-cruises vanuit Barcelona, Rome, Athene en Ravenna. Jewel of the Seas zal tijdens het eerste deel van het zomerseizoen 2024 andermaal Amsterdam als uitvalsbasis hebben. In augustus herpositioneren we het schip naar Haifa voor de rest van het zomerseizoen. Jewel zal er voornamelijk kortere cruises voorstellen tussen Israël en Cyprus.”

Uitkijken naar Icon of the Seas

Intussen kijkt Royal Caribbean volop uit naar de lancering van de indrukwekkende Icon of the Seas in januari 2024. Cristina Fontana: “Icon of the Seas zal tijdens haar eerste jaar in de Caraïben varen. De vaarschema’s voor de zomer van 2025 zijn nog niet vrijgegeven. We hopen dat het schip over twee jaar naar Europa komt. Icon of the Seas was bij de opening van de boekingen het best verkopende product in de geschiedenis van Royal Caribbean. De prijzen liggen echt hoog en de vraag voor dit schip is enorm. Icon of the Seas is een recordhouder. Aanvankelijk zagen we vooral boekingen door vaste klanten die zitten te wachten op de lancering van het nieuwe schip. Vandaag merken we ook veel reservaties voor gezinnen en gasten die nog nooit met onze rederij hebben gevaren.”

Royal Caribbean International is trouwens niet de enige maatschappij die klanten ziet die voor het eerst een cruisevakantie boeken. “Absoluut. We merken een stijgende interesse voor het cruiseproduct. Aan de basis ligt ongetwijfeld de prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking tot een landresort. Zeker voor gezinnen is een cruisevakantie een meer relaxte ervaring dan een rondreis waarbij ze elke dag van de ene naar de andere bestemming trekken.” De topbestemming voor Royal Caribbean blijven de Caraïben. “De Amerikanen maken 83 procent van onze gasten uit. Zij verkiezen uiteraard de Caraïben, maar deze zomer zien we toch dat de Amerikaanse klanten terug cruises in Europa beginnen te boeken.”

Fontana blijft ervan overtuigd dat Royal Caribbean in de competitieve cruisemarkt het verschil kan maken. “We volgen uiteraard van nabij wat andere rederijen doen, maar het product dat Royal Caribbean aanbiedt, ligt kwalitatief hoger dan veel concurrenten. Onze troeven zijn de vele bestemmingen dat we aanbieden, de dienstverlening aan boord, de grote keuze aan eetgelegenheden en het entertainment. Royal Caribbean heeft de grootste en meest innovatieve schepen in de sector. Wij bieden onze gasten de beste cruisevakanties aan.

@ foto’s ParezCruiseCommunications & Royal Caribbean International

Klik hier voor meer nieuws