Nieuwe smaken en culinaire ervaringen op Celebrity Ascent

Celebrity Cruises heeft details onthuld over het culinaire en drankenprogramma op Celebrity Ascent die vanaf 22 november vanuit Fort Lauderdale naar de Caraïben vaart. Het vierde schip in de revolutionaire Edge Series zal reizigers verrassen met opnieuw ontworpen restaurants, nieuwe dinerervaringen, uitgebreide cocktailmenu’s, een nieuwe whiskyproeverij en een plantaardig meergangendiner.

“De herinneringen die we maken met familie en vrienden terwijl we eten en drinken delen, zijn al lange tijd een van de meest memorabele onderdelen van reizen. Met Celebrity Ascent hebben we elke gelegenheid aangegrepen om deze ervaringen rijker en nog spannender te maken voor onze gasten”, zegt Laura Hodges Bethge, President van Celebrity Cruises. “Aan boord van de Ascent is er iets om elke gast te bekoren, of het nu de fijnproever is met een smaak voor ‘s werelds beste wijnen, het koppel dat op zoek is naar een intiem en romantisch avondje uit, het gezin dat een band met zijn kinderen wil opbouwen tijdens een leuke en energieke ervaring of de wellness-minded reiziger die meer plantaardige, gezonde opties wenst.”

Le Voyage in nieuw decor

De wereldberoemde chef-kok Daniel Boulud, Celebrity’s Global Culinary Ambassador, brengt zijn veelgeprezen restaurantconcept naar Celebrity Ascent. Na het eerste zeer gewaardeerde gastronomische restaurant op Celebrity Beyond krijgt Le Voyage een totaal nieuw ontwerp dat een verbluffende scène en ambiance creëert, met een nieuwe kroonluchter, neutrale kleuren, pluche banketstoelen en overal goudtinten.

Gasten zullen een wereldwijd menu ervaren, samengesteld door chef-kok Boulud met gerechten uit zijn persoonlijke reizen en favoriete plekken over de hele wereld. Voor de ultieme culinaire ervaring kunnen groepen de Chef’s Table reserveren. Deze privé-eetkamer met 6 zitplaatsen trakteert op een meergangen-degustatiediner, compleet met uitzonderlijke wijnarrangementen.

Plantaardige smaken en herschikte restaurants

Eden, een van de meest fascinerende locaties aan boord van de Edge Series-schepen, is een venster op de wereld, met drie niveaus van zintuiglijke ervaringen, verpakt in kamerhoge ramen. De multifunctionele locatie biedt een informeel lunchcafé, een cocktailbar, een amusementsruimte, een buitenterras en een restaurant. Die komen ‘s avonds allemaal tot leven met een mix van muziek, cocktails en optredens als geen ander op zee. Op Ascent kunnen reizigers de wereldkeuken in zijn meest ongerepte vorm ervaren met een nieuw zevengangen plantaardig degustatiemenu. Elk gerecht bevat ingrediënten die in de meest natuurlijke staat worden gepresenteerd. Menu-hoogtepunten zijn gerechten zoals de Golden Beet-Tomato Ceviche, Ajoblanco Panna Cotta, Roasted and Glazed Celeriac Steak en Dry Rose Petals Masala Curry. Gasten kunnen ook kiezen voor biologische en veganistische wijnarrangementen.

Op de schepen van de Edge Series presenteert Celebrity een nieuw dinerconcept, waarbij het aanbod werd uitgebreid van één grote eetzaal naar vier hoofdrestaurants, elk met een andere keukenstijl en gerechten. Aan boord van Ascent zullen reizigers blijven genieten van alle opties met nieuwe Amerikaanse gerechten in restaurant Cosmopolitan, mediterraans in Cyprus, eigentijds Frans in Normandie en Italiaans in Tuscan. Gecombineerd bieden de vier hoofdrestaurants reizigers meer dan 84 verschillende gerechten om uit te kiezen. Gasten in het Cosmopolitan-restaurant worden ontvangen in een nieuw decor, geïnspireerd op de champagnecultuur en met een nieuwe tafelindeling.

Specialiteitenrestaurants

Celebrity blijft de enige cruisemaatschappij die de meeslepende en hightech Le Petit Chef-dinerervaring aanbiedt. Elk diner bestaat uit een meergangenmenu dat tot leven wordt gebracht door kleurrijke animaties van een kleine chef-kok die het verhaal achter elk gerecht vertelt. De animatie van elke gang eindigt met een digitale versie van het gerecht, gevolgd door het echte gerecht dat naadloos voor het diner wordt geplaatst voor een wow-ervaring. Op Ascent zullen gasten een nieuwe viergangen dinershow ervaren in de stijl van een sprookje. Daarin komt de kleine chef een mysterieus kookboek tegen met grillige recepten vol verrassingen.

De publiekslieveling Fine Cut Steakhouse staat bekend om zijn indrukwekkende selectie eersteklas vlees, van droog gerijpte filets tot enorme Tomahawk-steaks. Nieuw is de in citroen gepocheerde kreeftenstaart met gesmolten prei, shiitake-champignons, kreeftravioli en een huisgemaakte beurre blanc-saus. Gasten van de wellnessgerichte AquaClass genieten van de mogelijkheid om al fresco te ontbijten en dineren op het nieuwe buitenterras van Blu.

Hef het glas

Celebrity Cruises staat bekend om zijn uitgebreide proeverijen van gedistilleerde dranken in samenwerking met Jack Daniel’s en Macallan. Op Ascent gaat de rederij nog een stap verder via een exclusieve samenwerking met WhistlePig Whiskey die resulteerde in twee met de hand geselecteerde vaten die exclusief voor Celebrity Cruises zijn gemaakt. In Craft Social kunnen gasten genieten van een Special Bespoke Barrel Aged 12 Years en Special Single Barrel Aged 10 Years. Verder kunnen ze op proeverijen ook de WhistlePig PiggyBack 100 Proof Bourbon (6 jaar), WhistlePig 10 en WhistlePig 12 degusteren.

Met meer dan 100 Wine Spectator-onderscheidingen in meer dan een decennium, en nog steeds de enige cruisemaatschappij die ooit de felbegeerde ‘Best Of’ Award of Excellence heeft ontvangen, kan geen enkele andere cruisemaatschappij wijnliefhebbers meer bekoren. Drie van de locaties van Celebrity Ascent werden erkend tijdens de Wine Spectator Awards 2023, waarbij Le Voyage en Tuscan de ‘Best Of’ Award of Excellence ontvingen en Fine Cut een Award of Excellence-winnaar werd. Wijnliefhebbers kunnen op elke locatie genieten van de uitgebreide wijnkaarten, evenals van de deskundige gecertificeerde sommeliers, wijnproeverijseminars en wereldtourervaringen.

Het hart van elk schip uit de Edge Series is The Grand Plaza met de kenmerkende Martini Bar als belangrijkste middelpunt. The Chandelier komt als kunstinstallatie elke avond tot leven tijdens de iconische bartender shows. Hier geven deskundige mixologen een energieke show waarin ze een toren van martini’s maken terwijl ze dansen op choreografie en hun vaardigheden demonstreren. De Martini Bar op Ascent zal een uitgebreid nieuw menu voorstellen met klassieke martini’s, met fruit doordrenkte creaties en verleidelijke dessert-martini’s.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws