Scenic Eclipse II brengt helikopterervaringen in de Kimberley naar nieuwe hoogten

Scenic Eclipse II biedt tijdens haar inaugurele seizoen 2024 het meest uitgebreide helikopterprogramma in de Kimberley (Australië) en wil een nieuwe maatstaf voor ultraluxe cruisen worden. Als enige schip in de regio met twee helikopters aan boord, is volgens de rederij een ongeëvenaarde verkenning van een van ‘s werelds meest ruige en afgelegen bestemmingen mogelijk.

Vanaf mei 2024 zal de Scenic Eclipse II voor het eerst all-inclusive, 6-sterren ultraluxe cruisen naar de Kimberley brengen. Het nieuwe discovery yacht zal in de regio het enige schip zijn met twee ultramoderne helikopters aan boord, elk geschikt voor maximaal zes passagiers. Gasten krijgen volgens Scenic Cruises op die manier ongeëvenaarde toegang tot de wonderen van deze opmerkelijke wildernis met een uitgebreider aanbod aan vliegexcursies en meeslepende ervaringen dan enige andere cruisemaatschappij.

De Airbus H130-T2-helikopters van Scenic Eclipse II met een ruim interieur, airconditioning en grote ramen dompelen gasten volledig onder in de spectaculaire natuurlijke omgeving. Het zijn ook de stilste helikopters in de lucht en zijn voorzien van Bose noise-cancelling headsets voor optimaal comfort. Omdat er geen transfers naar een externe operator nodig zijn en beide helikopters gelijktijdig rechtstreeks vanaf het schip landen en vertrekken, hebben gasten meer tijd om in de lucht of op hun bestemming door te brengen.

Op elke reis wordt het flightseeing-programma aangevuld met maximaal 10 opwindende helikopterexcursies, ontworpen door Jason Flesher, Director of Discovery Operations. “De Kimberley is echt een ontzagwekkende ervaring. Het is het verborgen tropische juweel van de wereld. De enige manier om echt alles te omvatten wat het bereid is te onthullen, is door helikopters, rechtstreeks vanaf het schip, wat alleen Scenic Eclipse II kan bieden. De deskundige piloten zullen ook worden opgeleid door een Kimberley-expert die al jaren in de regio vliegt en verhelderend commentaar zal geven op elke excursie.”

Heli-excursies

Het programma omvat rondvluchten over de iconische King George River en Horizontal Falls, bezoeken aan afgelegen inheemse gemeenschappen, landingen bij het Darwin Aviation Museum en Willie Creek Pearl Farm voor VIP-tours en de afgelegen Buccaneer Archipel en Lacepede Islands. Deze excursies laten gasten het beste van de fascinerende Kimberley Coast zien. Gedurende de hele reis worden verder barramundi-visexpedities per helikopter en privéstrandpicknicks aangeboden. Gasten krijgen ook de mogelijkheid om hun eigen reizen te creëren en de helikopters te charteren voor privévluchten en gespecialiseerde tours.

Scenic heeft verder aangekondigd dat Mike Cusack het Scenic Eclipse Discovery Team zal leiden voor het Kimberley-seizoen. Mike is een bekroonde wildernisexpert met een passie voor het noordwesten van Australië. Hij is al meer dan drie decennia gids en beschikt over een uitgebreide ervaring in de regio. Hij wordt vergezeld door mariene biologen, dierenartsen, historici, natuuronderzoekers, geologen en ornithologen.

Scenic Eclipse II wordt volgend jaar het eerste Scenic-schip in Australië. Met maximaal 228 gasten en een personeels-gastverhouding van bijna 1 op 1 belooft de rederij de ultieme ultraluxe ervaring in de Kimberley. Het discovery yacht beschikt over ruime veranda-suites met gepersonaliseerde butlerservice, een uitgestrekte Senses Spa van 550 m², twee Vitality-zwembaden, 10 eetgelegenheden, een deskundig discovery team, twee helikopters en de volgende generatie Zodiacs met comfortabele stoelen en schaduw. Scenic Eclipse II zal zijn op maat ontworpen onderzeeër ook gebruiken op reizen in het Great Barrier Reef, de Stille Zuidzee en Indonesië.

© foto’s Scenic Cruises

Klik hier voor meer nieuws