Seabourn Pursuit: ongeëvenaarde elegantie die ultraluxe-expeditiereizen herdefinieert

Op 12 augustus lanceert Seabourn haar tweede expeditieschip voor maximaal 264 gasten in de Middellandse Zee. Seabourn Pursuit biedt met haar Seabourn Square, The Club en de openbare ruimtes de vertrouwde yacht-ervaring waar haar gasten van houden. Tegelijk voegt ze met voorzieningen als de Bow Lounge en Expedition Lounge elegante omgevingen toe waar gasten kunnen ontspannen terwijl ze een aantal van de meest afgelegen uithoeken van de wereld ontdekken. Een overzicht van het nieuwe schip.

“Op Seabourn Pursuit gaan gasten aan boord voor een unieke ervaring die de kenmerkende elegantie van Seabourn en de geliefde ‘thuis weg van huis’-sfeer naadloos combineert met een expeditiegevoel terwijl ze verschillende delen van de wereld verkennen”, zegt Natalya Leahy, president van Seabourn. “Er is een overvloed aan elegantie, ruimte en aanbiedingen die ultraluxe expeditiereizen zullen herdefiniëren, waardoor onze gasten veel Seabourn Moments zullen beleven die ze altijd zullen koesteren.”

Bow Lounge

Een eerste ruimte die gasten niet vinden op de traditionele schepen van de rederij is de Bow Lounge in het meest voorwaartse deel van het schip en de dichtstbijzijnde toegang biedt tot het waterpeil via het voordek. Dit is een ideaal uitkijkpunt om de koers van het schip te bekijken, dieren in het wild te spotten of de natuurlijke omgeving in zich op te nemen. De lounge op Seabourn Pursuit kreeg verschillende technologische verbeteringen, waaronder aanraakschermen die de geplotte locatie van het schip weergeven en navigatiekaarten en wetenschappelijke informatie die worden gebruikt om de reis te begeleiden.

Grote schermen projecteren live beelden van camera’s aan de buitenzijde van het schip en zelfs een drone (als de omstandigheden het toelaten), terwijl touchscreen-monitoren gasten uitnodigen om zelf op verkenning te gaan met een live kaart, weersinformatie en aantekeningen over aankomende expedities. Leden van het expeditieteam zijn de hele dag beschikbaar voor interactie in The Bow Lounge. De ruimte biedt ook directe toegang tot de boegspriet op dek 6. In ‘Pantry in The Bow Lounge’, een van de acht eetervaringen op Seabourn Pursuit, vinden gasten vers bereide lichte maaltijden en drankjes terwijl ze de horizon aftasten en een praatje maken.

De Constellation Lounge, gelegen op dek 9 aan de voorzijde, is het hoogste overdekte uitkijkpunt met kamerhoge glazen wanden die een prachtig uitzicht van 270 graden naar buiten bieden. Ook hier zijn vaak leden van het expeditieteam te vinden die de gasten helpen bij het identificeren van bezienswaardigheden, dieren in het wild en geologische wonderen. De lounge is tevens het decor voor Seabourn’s Afternoon Tea-service en live piano-entertainment vergezeld van cocktails en tapas voor en na het diner.

The Club, Skybar en Seabourn Square

The Club met haar grote ramen is een idyllische omgeving op de achtersteven van dek 9 waar gasten kunnen eten en drinken en van muziek genieten. De lounge bevat ‘Sushi in The Club’ waar elke avond op bestelling een verscheidenheid aan sushi-bites vers op bestelling worden gemaakt. Behalve sushi en sake biedt The Club cocktails en heerlijke wijnen tijdens het cocktailuurtje en livemuziek voor en na het diner. De Sky Bar op het achterdek serveert drankjes aan een teakhouten bar. Gasten vinden er ook twee bubbelbaden.

Seabourn Square, een favoriet op alle schepen van de rederij, is op de nieuwe expeditieschepen een ‘huiskamer’. Ze beschikt over een uitnodigende, gezellige hoek met koffiebar en een open, comfortabele omgeving waar gasten kunnen communiceren met officieren en het expeditieteam of een gesprek kunnen aangaan met andere gasten. De ruimte is ook de thuisbasis van het Guest Services-personeel dat een scala aan conciërgediensten biedt.

Bekwame barista’s bereiden een selectie van koffie met bonen die ter plaatse worden geroosterd. Gasten kunnen er ’s ochtends ook terecht voor vers bereide broodjes en andere ontbijtproducten en overdag voor lichte sandwiches, desserts en ambachtelijke gelati. Passagiers vinden er een brede scala aan boeken. Op de hoogte blijven van het nieuws kan op de tablets met de Press Reader-nieuwstoepassing. Bovendien strekt de lounge zich uit naar het achterdek van dek 6 en biedt gasten een verscheidenheid aan zitplaatsen buiten om te ontspannen en te genieten van het uitzicht, met vaste Swarovski-telescopen die ontdekkingen mogelijk maken vanuit het comfort van het ultraluxe expeditieschip.

Expeditie Lounge en Discovery Center

De Expedition Lounge op dek 4 is een ideale ontmoetingsplaats waar gasten kunnen ontspannen of blijven hangen bij een cocktail of een goed glas wijn van de bar terwijl ze foto’s en verhalen van hun avontuur aan wal delen. De Expedition Lounge staat ook centraal ​​in de Seabourn-expeditieoperatie. Gasten komen er elke dag voor en na de expedities.

Grenzend aan de Expedition Lounge fungeert het Discovery Centre als het leercentrum voor natuurgeschiedenis en culturele programmering in een omgeving die ruim genoeg is om alle gasten tegelijk te ontvangen. Elke dag bezoeken ze deze locatie voor lezingen, briefings en de Seabourn Conversations-verrijkingsprogramma’s. Het 24-koppige expeditieteam met wildernisexperts, wetenschappers, historici en natuuronderzoekers, verzorgt inzichtelijke uiteenzettingen en discussies over een reeks onderwerpen die verband houden met de regio waar het schip vaart.

Audiovisuele ervaringen komen er tot leven via high-definition schermen van 2,5 meter hoog en 10 meter breed, waarop een verscheidenheid aan programma’s te zien is om een ​​boeiende ervaring te creëren die de eetlust opwekt en opwinding creëert voor elke bestemming. Er worden ook beelden getoond van de uitstappen die de onderzeeërs verzorgen. Die geven een verleidelijke kijk op de onderzeese wereld en het zeeleven. ‘s Avonds verandert het Discovery Centre in een uitgaansgelegenheid met livemuziek en optredens.

Vaarschema

Vanaf 12 augustus 2023 zal de Seabourn Pursuit vijf cruises in de Middellandse Zee verzorgen voordat ze aan twee reizen over de Atlantische Oceaan en door het Caraïbisch gebied begint. Op 10 oktober komt het schip aan in Barbados vanwaar het zijn expeditiereizen start.

Seabourn Pursuit zal tot eind maart 2024 naar het zuiden gaan voor expedities langs de kust van Zuid-Amerika, de Amazone en Antarctica. Na het inaugurele Antarctische seizoen vaart Pursuit naar de Stille Zuidzee en Australië, waar ze tussen juni en augustus 2024 voor het eerst de Kimberley-regio in Noord-Australië zal verkennen. Daarnaast zal het schip tussen maart en oktober 2024 Papoea-Nieuw-Guinea en Indonesië bezoeken en van Chili naar Melanesië door de Stille Zuidzee varen.

Klik hier voor foto’s van het zusterschip Seabourn Venture en de suites op de expeditieschepen.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws