Crystal neemt tegen 2029 vier nieuwe schepen in de vaart

De A&K Travel Group bestelt vier nieuwe schepen voor Crystal Cruises. Het order omvat twee klassieke schepen en twee expeditievaartuigen. Dat heeft CEO Cristina Levis aangekondigd op de vooravond van de heropstart van de rederij. Vandaag, maandag, schepen in Marseille de eerste passagiers in op de Crystal Serenity. Op 1 september komt ook de Crystal Harmony na een grondige renovatie opnieuw in de vaart in Piraeus (Athene).

Crystal Cruises werkt samen met geldschieters en adviseurs om een intentieverklaring te ondertekenen met twee Europese scheepswerven voor de bouw van vier nieuwe schepen. Die moeten tegen 2029 de vloot vervoegen. Dat kondigde CEO Cristina Levis aan op de Crystal Serenity. “We hebben ambitieuze groeiplannen voor Crystal en zijn trots op wat we hebben bereikt met de herlancering van Crystal Serenity en Crystal Symphony in iets minder dan een jaar na de aankoop van het merk. We zijn nu verheugd om formeel aan te kondigen dat we onze vloot gaan uitbreiden en de meest uitzonderlijke cruise-ervaringen in de branche blijven bieden.”

Het order slaat op twee klassieke zeeschepen en twee expeditieschepen. Crystal geeft toe dat de Serenity, gelanceerd in 2003 en Symphony die al dateert van 1995 niet meer van de nieuwste zijn en zal ze op termijn moeten vervangen door nieuwe eenheden. Ze denkt daarbij aan traditionele oceaanschepen met een capaciteit van 650 passagiers. Voor de heropstart werden de twee bestaande schepen de voorbije maanden nog vernieuwd op de Fincantieri-werf in Italië met behoud van de typische stijl en service. Executive Chairman Manfredi Lefebvre d’Ovidio zegt dat gasten die straks aan boord van de schepen stappen, hun vertrouwde Crystal zullen terugvinden, maar dan nog beter dan voorheen.

Daarnaast wil ze twee expeditieschepen bouwen voor 220 gasten. Die capaciteit ligt in de lijn van de Crystal Endeavor die twee jaar geleden werd gelanceerd en intussen werd overgenomen door Silversea Cruises. Die herdoopte het schip tot Silver Endeavour. Na het faillissement van het oorspronkelijke Crystal Cruises hadden ook Manfredi Lefebrve d’Ovidio en de A&K Travel Group, de nieuwe eigenaars van Crystal, hun oog al laten vallen op dit bijzondere expeditieschip. Silversea deed echter een hoger bod en wist op die manier het zo goed als nieuwe vaartuig in handen te krijgen.

Dat Crystal de volgende jaren twee expeditieschepen wil laten bouwen, komt niet meteen als een verrassing. De A&K Travel Group is een grote naam in luxereizen en expedities. Ze biedt onder meer safarai’s aan, maar ook cruises in de Galapagos waar ze onlangs nog een samenwerking afsloot met Ecoventura. De interesse voor de bouw van twee expeditieschepen sluit bijgevolg volledig aan bij de bedrijfsvisie van Abercrombie & Kent.

Bekijk hier beelden van de huidige Crystal-schepen.

© foto Crystal Cruises

Klik hier voor meer nieuws