MSC Cruises in Spa-Francorchamps voor het eerst titelsponsor Formula 1

MSC Cruises en Formula 1 bereikten afgelopen weekend samen een nieuwe mijlpaal met de organisatie van de eerste Grand Prix met MSC Cruises als titelsponsor. De Formula 1 MSC Cruises Belgian Grand Prix 2023, één van de meest historische en prominente races op de F1-kalender, vond van 28 tot 30 juli plaats op het circuit van Spa-Francorchamps.

Motorsportliefhebbers en gasten van MSC Cruises waren in het weekend getuige van de samenwerking van twee merken van wereldklasse, die zich elk onderscheiden door hun toewijding aan het bieden van onvergetelijke ervaringen en het verleggen van grenzen. Als titelsponsor had MSC Cruises een nog grotere zichtbaarheid op het circuit en was haar merk prominent aanwezig op de start-finishlijn en andere belangrijke locaties rond het circuit. Bovendien werden de trofeeën voor de winnende coureur en constructeur gezamenlijk ontworpen door MSC Cruises om het unieke karakter van dit evenement nog meer in de kijker te zetten.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises, speelde een belangrijke rol tijdens de podiumceremonie. “De titelsponsor zijn in België is de volgende mijlpaal in onze samenwerking met Formula 1. Tijdens de podiumceremonie werd een MSC Cruises-trofee uitgereikt. Dit was een ongelooflijk moment om het succes van de coureurs te vieren en het teamwerk te erkennen dat gepaard gaat met het leveren van winnende resultaten. Het was voor mij een echte eer om namens MSC Cruises deel te nemen aan dit speciale moment en de winnaars de trofee te overhandigen.”

Frank Van den Steen, Country Manager Benelux licht eveneens toe: “Het was een hele eer om titelsponsor te zijn van de Formula 1 MSC Cruises Belgium Grand Prix 2023. Deze samenwerking gaf ons de ongelofelijke kans op wereldwijde bekendheid met een wereldberoemd merk dat onze waarden deelt. We waren verheugd om de opwinding en passie die onze twee merken verenigen te laten zien aan fans uit België en de rest van de wereld.”

Deze samenwerking heeft volgens de rederij reeds sterke resultaten opgeleverd voor beide merken en toekomstige titelsponsorschappen zullen worden onthuld tijdens geselecteerde Formula 1 Grands Prix tijdens het seizoen van het wereldkampioenschap 2024. MSC Cruises is de officiële cruisepartner van Formula 1 tot het einde van het FIA Formule 1-wereldkampioenschap in 2026.

Als onderdeel van de wereldwijde samenwerking zal MSC Cruises schepen positioneren naast races tijdens bepaalde Grand Prix-weekenden, om een unieke gastvrijheidservaring te bieden van het schip naar het circuit. De eerste van deze evenementweekenden vindt plaats in november in Abu Dhabi, voor de laatste race van het seizoen. MSC Virtuosa brengt het Grand Prix-weekend door aan de kade en biedt motorsportfans een unieke combinatie van accommodatie, ongeëvenaarde gastvrijheid en handig vervoer, inclusief VIP-pakketten om ervoor te zorgen dat het raceweekend een onvergetelijke ervaring wordt. Dit aanbod zal worden uitgebreid naar andere bestemmingen met andere schepen, vanaf de start van het seizoen 2024.

Formula 1 Hospitality Experience

Formula 1-fans kunnen hun complete hospitality-ervaring boeken, van hun accommodatie aan boord van de MSC Virtuosa tot het circuit tijdens de Etihad Abu Dhabi Grand Prix 2023. MSC Virtuosa doet daarbij dienst als drijvend hotel tijdens het Grand Prix-weekend in de Abu Dhabi Cruise Terminal en biedt comfortabele en stijlvolle staterooms en vele faciliteiten. Er zijn verschillende pakketten beschikbaar die accommodatie, racetickets en exclusieve backstage-toegang combineren met F1 Experiences om het weekend onvergetelijk te maken.

De pakketten beginnen met de optie Cabin Only voor degenen die al toegang hebben tot het circuit of Cabin + F1 Ticket met toegang tot de tribune. Er zijn ook Premium-pakketten beschikbaar, zoals de Cabin + F1 Experience met iconische activiteiten op het circuit of de exclusieve Cabin + F1 Premium Hospitality-optie met toegang tot premium hospitality ruimtes (Turn 1 Suite, Paddock Club of Legend), evenals activiteiten achter de schermen zoals de Pit Lane Walk, een rondleiding over het circuit op een truck, een ontmoeting met F1-persoonlijkheden en nog veel meer. Er is ook een brede scala aan accommodatie beschikbaar, allemaal met halfpension (ontbijt en diner), gratis wifi en transfers van en naar de tour.

De Abu Dhabi Cruise Terminal, waar de MSC Virtuosa zal aanmeren, ligt op slechts een klein eindje rijden van het circuit. Door aan boord van het schip te verblijven, kunnen gasten profiteren van gratis transfers voor comfortabel reizen tijdens het weekend. Om gasten ten volle van hun verblijf te laten genieten, blijft de MSC Virtuosa 4 nachten aangemeerd, van 23 tot 27 november 2023.

© foto’s MSC Cruises – Studio Columbo

Klik hier voor meer nieuws