Bevaar met Rivages du Monde de Nijl aan boord van een dahabiya

Rivages du Monde, een referentie op het vlak van culturele luxecruises, zet dit najaar een tweede dahabiya in voor haar Nijlcruises. De schepen zijn vijfsterrenreplica’s van de traditionele schepen van de Egyptische prinsen van weleer. Op het programma staan tiennachtencruises tussen Caïro, Aswan en Luxor.

Na het succes met de Queen Isis I zal Rivages du Monde vanaf oktober een tweede dahabiya inzetten voor haar Nijlcruises. De Queen Isis II werd dit jaar opgeleverd en zal parallel met de Queen Isis I de Nijl afvaren met een gelijklopend programma aan boord en aan wal. Alle activiteiten worden tegelijkertijd georganiseerd voor de passagiers van beide schepen. Voortgestuwd door de noordenwind (of getrokken door een discreet sleepbootje bij te weinig wind) staan de dahabiya’s garant voor een authentieke kennismaking met het land van de farao’s.

Kristof De Smet: “Na de try-out vorig jaar bieden we tijdens de winter 2023-2024 een hele reeks afvaarten met twee nieuwgebouwde dahabiya’s. Het ene schip biedt plaats aan 17 passagiers en het andere aan 26 gasten. We hebben een heel compleet programma uitgewerkt van 11 dagen/10 nachten met quasi alle excursies inbegrepen. Het pakket omvat onder meer Caïro met het Egyptisch Museum en de piramides van Gizeh, de cruise vanuit Luxor, uitgebreide bezoeken aan de legendarische tempels van Dendera, Karnak en Philae en de excursie naar de tempels van Abu Simbel. Die gebeurt bij ons met een binnenlandse vlucht in plaats van de lange rit over de weg. Ik hoor het ook bij andere touroperators dat Egypte als bestemming helemaal terug is. Wij verwachten dan ook veel van dit programma.”

Aan boord van de Queen Isis I en II

De gemeenschappelijke ruimtes aan boord van de schepen zijn verdeeld over drie dekken en zijn gezellig ingericht en gedecoreerd met ingetogen oriëntaalse elementen. Alles is voorzien om een rustige reis te garanderen zodat de passagiers ten volle kunnen genieten van de Nijl en haar oevers. Het restaurant serveert een traditionele, gevarieerde en verzorgde Egyptische keuken. Voor de maaltijden wordt gebruik gemaakt van een buffetformule. Afhankelijk van de weersomstandigheden worden ook maaltijden geserveerd op het zonnedek of op de oevers van de Nijl. De schepen beschikken over een zonnedek met ligstoelen en een bubbelbad, wat eerder uitzonderlijk is op schepen van deze omvang. Er is ook een oosters salon en tafels waar men kan genieten van thee met zoete lekkernijen terwijl de zon ondergaat achter de eeuwenoude tempels.

De Queen Isis I beschikt over 5 deluxe kajuiten met venster en 3 suites. De Queen Isis II heeft 8 deluxe kajuiten met venster en 4 suites. Ze zijn smaakvol ingericht en bieden voor een traditionele dahabiya een hoogstaand comfort en uitzonderlijke luxe. De deluxe kajuiten hebben een oppervlakte van 17 m² en beschikken over twee grote ramen die uitgeven op de Nijl. De suites met balkon van 20 m² beschikken over een kingsize bed en een eigen terras. Tot slot beschikt de Queen Isis I nog over een Royal Suite van 63,5 m² met eigen dressing, salon, bibliotheekhoek en een groot terras waar men in alle discretie kan genieten van de rivier.

Alle cruises met Rivages du Monde zijn voorzien met vertrek en aankomst in Brussel. Er is Nederlandstalige en/of Franstalige begeleiding voorzien vanaf vertrek tot terugkomst in Brussel.

Op de thee bij Agatha Christie

De cruise op de Nijl kan verlengd worden met een verblijf van 3 dagen (2 nachten) in het legendarische Old Cataract hotel in Aswan. Het hotel Sofitel Legend Old Cataract Aswan is niet louter een hotel maar een bestemming op zich. De saga van het Old Cataract begon in 1899 toen Thomas Cook opdracht gaf tot de bouw van dit tophotel in Egypte, toen onder Brits protectoraat, voor een rijke aristocratische klantenkring.

Het hotel werd in 1902 ingewijd in aanwezigheid van Winston Churchill, die regelmatig in suite 1101 verbleef. Een weelderige tuin, een gebouw van twee verdiepingen met een karamelkleurige gevel, een stijl die Victoriaanse en Moorse invloeden combineert en een terras dat uitkijkt over de Nijl – dat is de beknopte omschrijving van het majestueuze Old Cataract Hotel. Het legendarische paleis mocht in zijn meer dan 100-jarige geschiedenis tal van beroemdheden ontvangen waaronder de Britse schrijfster Agatha Christie die in een van de suites verschillende hoofdstukken van haar boek ‘Death on the Nile’ schreef.

© foto’s Rivages du Monde

Klik hier voor meer nieuws