Celebrity Cruises wint 18 Wine Spectator-awards

Celebrity Cruises werd geëerd voor haar uitstekende wijnprogramma in Wine Spectator’s 2023 Restaurant Awards, die ‘s werelds beste restaurants bekroont voor hun wijnmenu. Het magazine erkent Celebrity in haar jaarlijkse lijst met 18 prestigieuze prijzen. Sommige restaurants aan boord van de schepen vallen al elf opeenvolgende jaren in de prijzen. Alles samen mocht de rederij intussen al 118 Wine Spectator-awards in ontvangst nemen.

Celebrity Cruises is nog steeds het enige cruisemerk dat de felbegeerde Best Of Awards of Excellence heeft ontvangen, waarvan er zes zijn toegekend aan restaurants op de veelgeprezen Edge Series-schepen. Celebrity Ascent, het nieuwste schip van de rederij, dat in november in de vaart komt, ontving alvast twee ‘Best Of’-awards voor het wijnaanbod van Le Voyage, het tweede restaurant van sterrenchef Daniel Boulud op zee, en het steakhouse Fine Cut. Het zusterschip, Celebrity Beyond, ontving ‘Best Of-prijzen voor Boulud’s inaugurele Le Voyage-locatie, evenals haar elegante Italiaanse restaurant Tuscan.

“We werken er altijd hard aan om voor onze gasten tot het uiterste te gaan. Deze erkenning door de gerespecteerde experts van Wine Spectator laten zien hoe toegewijd we zijn om de beste eetervaringen op zee te bieden”, aldus Laura Hodges Bethge, President van Celebrity Cruises. “We zijn vereerd dat we de enige cruisemaatschappij blijven met de hoogste erkenning en we zijn verheugd dat ons nieuwste schip, Celebrity Ascent, ook op de lijst staat.”

De volledige lijst met winnaars van Celebrity Cruises omvat de 2023 Best of Award of Excellence voor Le Voyage en Tuscan op Celebrity Ascent en Celebrity Beyond, Normandie op Celebrity Edge en Cyprus op Celebrity Apex. Fine Cut, het steakhouse op Celebrity Apex, Celebrity Beyond en Celebrity Ascent mag uitpakken met de 2023 Award of Excellence.

Daarnaast behoren een reeks hoofdrestaurants al voor het elfde opeenvolgende jaar bij de Awards of Excellence-winnaars. Dat zijn Opus op Celebrity Reflection, Grand Cuvée op Celebrity Silhouette, Grand Epernay op Celebrity Solstice, Moonlight Sonata op Celebrity Eclipse, Silhouette op Celebrity Equinox, Cosmopolitan op Celebrity Summit, Metropolitan op Celebrity Millennium, San Marco op Celebrity Constellation en Trellis op Celebrity Infinity.

Met meer dan 500 selecties uit ‘s werelds meest gewilde wijnregio’s en enkele van de meest geprezen labels, biedt Celebrity Cruises een van de grootste wijncollecties op zee. Een goed opgeleid en deskundig team van sommeliers aan boord van elk schip helpt bij het navigeren door de opties. De teams bieden daarnaast een verscheidenheid aan ervaringen die gasten onderdompelen in wijneducatie.

World Wine Tours bieden de mogelijkheid om verschillende wijnen van over de hele wereld te proeven en meer te weten te komen over regionale verschillen en de druivenrassen. Food and Wine Pairing Workshops omvatten voorbeelden van contrasterende combinaties om de grondbeginselen van de chemie van eten en wijn en de interactie tussen eten en wijn te leren. Destination Wine Tours dompelen gasten onder in wijnproducerende gebieden over de hele wereld, inclusief rondleidingen door wijnmakerijen en proeverijen.

© foto’s Celebrity Cruises

Klik hier voor meer nieuws