NCL neemt Norwegian Viva in ontvangst

Norwegian Cruise Line (NCL) heeft de Norwegian Viva in ontvangst genomen. Het nieuwste schip in de nu 19 schepen tellende vloot en het tweede vaartuig in de revolutionaire Prima Class werd gebouwd op de Fincantieri-werf in Marghera nabij Venetië. Norwegian Viva vaart nog even in de Middellandse Zee en vertrekt vervolgens naar de Caraïben.

Het mijlpaalevenement markeert de komst van de tweede van zes schepen in de Prima-klasse die tegen 2028 debuteren. Na de lancering van de bekroonde Norwegian Prima in 2022 zal Norwegian Viva de lat voor cruisen steeds hoger leggen. De tagline van het schip “Live it Up” belichaamt de verbeterde gastervaring en kenmerken aan boord van deze baanbrekende klasse, inclusief een hoger aanbod, ruimere ontwerpen, spannende activiteiten zoals de drie verdiepingen tellende Viva Speedway en nieuwe eetconcepten zoals de Indulge Food Hall met 11 unieke eetgelegenheden.

“Schepen die zo geweldig zijn als die van de Prima Class zijn alleen mogelijk in samenwerking met een ongelooflijke scheepswerf als Fincantieri”, zegt David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “De oplevering markeert een belangrijke mijlpaal voor Norwegian Viva en we zijn meer dan verheugd om dit spectaculaire schip tot leven te brengen en vanaf volgende week gasten aan boord te verwelkomen.”

Hoewel het schip beschikt over veel van de hoogtepunten die centraal staan in de Prima Class, is uniek voor Norwegian Viva het debuut op zee van de Tony Award-genomineerde productie ‘Beetlejuice’, een muzikale bewerking van de gelijknamige film van Tim Burton uit 1988. Extra avondentertainment omvat Press Your Luck Live, een spelshowervaring die rechtstreeks van het televisiescherm wordt gehaald en toeschouwers de kans biedt om deel te nemen en prijzen te winnen.

Evolutie naar de Prima Plus-klasse

Met een lengte van 300 meter en een capaciteit van 3.100 gasten, beschikt Norwegian Viva ook over The Concourse, een openluchtbeeldentuin in Ocean Boulevard, de omhullende promenade die gasten dichter bij het water brengt dan ooit tevoren. De boulevard, opnieuw ontworpen voor Norwegian Viva, bevat werk van zes kunstenaars die te zien waren op eerdere schepen van Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. De Metropolitan Bar, de duurzame cocktailbar van het schip, pakt uit met ‘Every Wing has a Silver Lining’, een 16 meter lang interactief kunstwerk exclusief ontworpen voor Norwegian Viva door de hedendaagse Britse digitale kunstenaar Dominic Harris.

“Norwegian Viva is een bewijs van onze geweldige samenwerking met Norwegian Cruise Line”, aldus Pierroberto Folgiero, CEO van Fincantieri. “We zijn er trots op een rol te spelen in de innovatieve Prima Class en kijken ernaar uit om onze samenwerking de komende jaren voort te zetten met de volgende vier Prima Class-schepen.”

De volgende schepen komen tussen 2025 en 2028 in de vaart en zullen groter zijn dan het eerste paar. Zo staat al vast dat de twee Prima Plus-schepen plaats zullen bieden aan 3.550 gasten. Dat zijn er circa 400 meer dan op de Norwegian Prima en Norwegian Viva. De laatste twee eenheden van deze scheepsklasse worden wellicht nog iets groter.

Na de eerste reis van het schip op 10 augustus, vaart Norwegian Viva een reeks routes naar de Middellandse Zee en de Griekse eilanden. Het schip steekt daarna de Atlantische Oceaan over voor de officiële doopceremonie in Miami op 28 november 2023. Luis Fonsi, Latin Grammy award-winnende artiest en peter naar Norwegian Viva, zal het schip officieel dopen in het gezelschap van The Queen of Latin Pop, Paulina Rubio, Saturday Night Live-castlid Marcello Hernandez en zanger Pedro Capó. Norwegian Viva krijgt van december 2023 tot maart 2024 San Juan (Puerto Rico) als thuishaven voor een seizoen van Caraïbische reizen met aanlopen in Tortola (Britse Maagdeneilanden), St. John’s (Antigua),  Bridgetown (Barbados),  Castries (Saint Lucia),  Philipsburg (St. Maarten) en St. Thomas (Amerikaanse Maagdeneilanden).

© foto’s Norwegian Cruise Line

Klik hier voor meer nieuws