Vroegboekvoordeel… of last minute

Sommige vakantiegangers boeken hun cruise zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van de beste prijzen. Anderen wachten tot kort voor het vertrek om een lastminute promotie mee te pikken. Wie heeft gelijk?

Wereldcruises of eenmalige routes zijn meestal snel – lees: soms zelfs op één dag – uitverkocht. Heb je een dergelijke reis op het oog, dan doe je er best aan om te reserveren van zodra de boekingen openen. Weet dat de duurste suites en de goedkoopste binnenhutten het eerst aan de man zijn gebracht. Op sommige afvaarten zijn er dichter bij de afvaart promoties, maar hou er rekening mee dat sommige hutcategorieën of kajuiten op de beste locaties tegen die tijd kunnen uitverkocht zijn Ook als je als gezin een kajuit wenst te delen, treuzel je best niet te lang. Het aantal gezinshutten voor 3 tot 4 of 5 personen is vaak beperkt. Wordt de cruise dichter bij het vertrek toch goedkoper aangeboden, dan zullen de rederijen op verzoek vaak jouw prijs aanpassen.

© foto Norwegian Cruise Line