Regent Seven Seas Cruises tilt Epicurean Perfection naar nog hoger niveau op Seven Seas Grandeur

Regent Seven Seas Cruises zet een nieuwe norm voor fine dining op zee aan boord van het nieuwste schip, Seven Seas Grandeur, dat in november 2023 voor het eerst uitvaart. De culinaire teams van de cruiserederij onder leiding van Bernhard Klotz, Vice President Food & Beverage, hebben een menu met 130 nieuwe en verfijnde gerechten samengesteld voor zeven eetgelegenheden, inclusief vernieuwde ruimtes in de gastronomische specialiteitenrestaurants. 

“Al meer dan 30 jaar kunnen reizigers aan boord van ‘s werelds meest luxevloot rekenen op het beste van het beste – van persoonlijke service aan boord en ongekende belevingen op de bestemmingen tot culinaire hoogstandjes,” vertelt Andrea DeMarco, President van Regent Seven Seas Cruises. “Seven Seas Grandeur is geïnspireerd op het erfgoed van Regent, maar tegelijk geheel voorbereid op de toekomst. Dat uit zich onder meer in de heerlijke gerechten en de prachtig ingerichte restaurants.”

Hoogtepunten van de nieuwe gerechten en verfijnde recepten die fijnproevers aan boord van Seven Seas Grandeur staan te wachten, zijn onder meer 13 nieuwe dinergerechten die worden geserveerd in Compass Rose, het karakteristieke restaurant van Regent. Prime 7, het stijlvolle steakhouse van Regent, biedt een nieuw decadent lunchmenu en ook shared dining voor twee met sappig gegrild vlees. Voor drie van de zeven nieuwe gerechten op het menu van het Franse restaurant Chartreuse hebben de culinaire teams zich na een bezoek aan Narbonne laten inspireren door het driesterrenrestaurant L’Auberge du Vieux Puits.

Pacific Rim, the place to be voor de heerlijkste Aziatische keuken, heeft twee nieuwe hoofdgerechten en vier nieuwe desserts op de kaart gezet. Acht authentieke nieuwe warme voorgerechten zijn het perfecte startpunt van een verrukkelijk diner met Italiaanse specialiteiten in Sette Mari at La Veranda. Nieuwe veganistische gerechten zijn de Impossible Salisbury Steak met truffelboter en de Pacific Rim poké, plus nieuwe gezonde ontbijtgerechten zoals chiayoghurt en huisgemaakte granola’s in La Veranda. Wie minder uitgebreid wil dineren, kan terecht in The Pool Grill voor de Koreaanse gefrituurde kipburger met gochujang-knoflookmayonaise. Vier Gerard Bertrand wijnen staan exclusief op de wijnkaart van Chartreuse en nog eens vijf wijnen prijken op het Connoisseur-wijnmenu.

Menu’s in de sfeer van het restaurant

Compass Rose, het signatuurrestaurant van Regent Seven Seas Cruises, heeft op Seven Seas Grandeur een metamorfose ondergaan met een nieuw ontwerp. Het menu belooft een unieke smaakbeleving. Gasten hebben bij hun hoofdgerecht keuze uit bijgerechten, sauzen en pasta’s en ook specialiteiten van de dag en een selectie van veganistische en vegetarische gerechten. Nieuwe gerechten zijn een decadente Maine lobster risotto die wordt geserveerd met een fondue van mascarpone en prei, een sappige Black Angus striploin met krieltjes en Parmezaanse broccoliroosjes met een rokerige romescosaus en een tuna tataki van Szechuanpeper, groentetartaar, miso-aioli, radijs en sesam.

Ook Prime 7 werd volledig heringericht en doet denken aan de traditionele steakhouses in New York in de 20ste eeuw, maar wel met de stijl van nu. Het menu sluit perfect aan bij de ambiance en is een aaneenschakeling van favoriete gerechten zoals jumbo crabcakes, steak tartaar van Black Angus Beef met truffelbierbrood, reuzengarnalencocktails en steaks als prime rib, T-bone-steak en een filet mignon, stuk voor stuk de beste kwaliteit Amerikaans rundvlees dat 28 dagen is gerijpt. Op het lunchmenu van Prime 7 prijken eveneens nieuwe heerlijke gerechten, zoals Black Angus beef empanadas, gefrituurde kip of een fisherman’s platter alsook nieuwe decadente desserts.

Chartreuse serveert klassiek Frans met een moderne twist. Voor een aantal nieuwe gerechten heeft het Food & Beverage-team van Regent Seven Seas Cruises zich laten inspireren door het driesterrenrestaurant L’Auberge du Vieux Puits in Narbonne. Nieuwe gerechten die de vermaarde reputatie van de klassieke Franse keuken nog eens onderstrepen, zijn onder meer een halibut viennoise, een soupe de poissons en een velouté de champignons consommé. De dessertkaart van Chartreuse is uitgebreid met de beste petitfours om de maaltijd in stijl af te sluiten met koffie en mignardises. Op de exclusieve wijnkaart staan nu vier Gerard Bertrand-wijnen.

Aziatisch of Italiaans

In Pacific Rim mengen zalige smaken zich harmonieus met een rustgevende zensfeer. Het Aziatische restaurant viert de smaken van een divers en kleurrijk continent met twee nieuwe gerechten op de dinerkaart: adobo van gekonfijte eend met een risotto van adlai, XO-saus, foie gras en shimeji champignons en de veganistische Pacific Rim poké met crudités van groenten, tofu, avocado, wakame, miso en sesam. Zoetekauwen zullen watertanden bij nieuwe desserts zoals een taart van pure chocolade en passievrucht met mango-chilisorbet, matchakwarktaart en een Thaise pudding van kokos en tapioca met citroengrassiroop.

Bij Sette Mari at La Veranda staat de Italiaanse keuken centraal. Het culinaire team van Regent deed inspiratie op tijdens een trip naar Puglia, de streek waar Senior Vice President of Hotel Operations Franco Semeraro en zijn familie vandaan komen. De chefs stelden vervolgens speciaal voor Seven Seas Grandeur een menu voor met warme voorgerechten zoals sformato di ricotta, een taartje van ricotta en Parmezaanse kaas met een tomaten-basilicumsaus, cozze alla marinara e pepperoncino, mosselen in een saus van knoflook, chilivlokken, verse tomaten, witte wijn en peterselie, en zucchine Ripiene, gebakken courgette met een vulling van langzaam gegaarde prime rib, kruiden en Parmezaanse kaas in een tomatensaus.

Ga voor meer informatie naar  RSSC.com/ships/Seven_Seas_Grandeur.

© renderings Regent Seven Seas Cruises

Klik hier voor meer nieuws