Silversea breidt culinair aanbod uit op Silver Nova

Silversea’s Silver Nova biedt gasten een scala aan nieuwe culinaire ervaringen in negen eetgelegenheden, waaronder zes gratis opties. Aan boord van haar nieuwste schip heeft de toonaangevende ultraluxe cruisemaatschappij ook het aanbod in haar kenmerkende restaurants aangepast, haar menu’s uitgebreid met een breder aanbod van groene gerechten en een nieuw aspect geïntroduceerd in haar culinaire S.A.L.T.-programma.

“Silver Nova vertegenwoordigt de toekomst van ultraluxe cruisereizen, met haar innovatieve asymmetrische ontwerp, ongekend gebruik van glas en een ongeëvenaard aanbod aan openbare ruimtes”, aldus Birgit Vadlau, Vice President Hotel Operations voor Silversea. “Onze bereisde gasten zien eten en drinken als een middel om in de huid van een bestemming te kruipen. Als bewijs van het belang van de culinaire ervaringen, hebben we de keuze in de negen restaurants aan boord van Silver Nova uitgebreid en de inrichting verbeterd. De kern van het culinaire aanbod is S.A.L.T., een steeds veranderend programma dat een nieuwe vorm aanneemt op Silver Nova met prachtige locaties en de onlangs gelanceerde S.A.L.T. Chef’s Table. Dit is meeslepend dineren op zijn best.”

S.A.L.T. Chef’s Table: intieme, interactieve dinerervaring

Met de S.A.L.T. Chef’s Table introduceert Silver Nova een nieuwe manier om diep in de lokale cultuur te duiken en waarbij het creatieve proces tot leven komt voor maximaal 18 gasten. Het S.A.L.T. Lab is overdag een praktische testkeuken, maar verandert elke avond in een showcase voor de creatieve expressie van de chef-koks van Silversea. Het zorgvuldig samengesteld menu omvat kleine gerechten die de beste lokale smaken en de meest authentieke ingrediënten benadrukken. Ze worden begeleid door aangepaste wijnen en cocktails die uniek zijn voor de locatie. Zowel de sfeer als het eten in S.A.L.T. Chef’s Table is verfijnd, gepersonaliseerd en verrijkend en richt zich tot culinaire liefhebbers die hun passie willen delen en kunnen socializen met gelijkgestemde reizigers in een levendige en boeiende omgeving.

De Chef’s Table belicht een zorgvuldig geselecteerd aanbod van hoogwaardige ingrediënten: seizoensgebonden en lokaal geproduceerde producten, geselecteerd op hun zintuiglijke kwaliteiten. Voor het westelijke Middellandse Zeegebied omvat de selectie onder meer gamberi rossi di Mazara uit Sicilië, verse zwarte truffel, Italiaanse riso nero en ambachtelijk geroosterde pompoenpitolie uit Slovenië. Enkele gerechten in deze regio zijn rode garnalencrudo met artisjok en sinaasappelschil, gekonfijte piquillo-peper gevuld met puree van gezouten kabeljauw en zucca-ijs met Sloveense geroosterde pompoenpitolie.

La Dame: verbeterd tasting menu met kaviaar en aangepaste wijnen

Aan boord van Silver Nova verwent het restaurant La Dame gasten met een verbeterde eetervaring die het Franse culinaire erfgoed combineert met moderne innovatie. De Frans geïnspireerde menu’s hebben diepe, uitgebalanceerde smaken, aangevuld met een van de meest uitgebreide wijnkaarten op zee, voor een werkelijk luxueuze eetervaring. Gasten kunnen kiezen uit een zevengangenproeverijmenu of à-la-carteopties, waaronder een selectie Calvisius Tradition Prestige-kaviaar (alleen geserveerd in La Dame), gecombineerd met een inbegrepen selectie van zeven wijnen.

Om de eetervaring nog verder te verbeteren, kunnen gasten ervoor kiezen om het degustatiemenu te combineren met een Connoisseur’s wijnselectie of met een gloednieuwe Vintage Champagne-selectie. Voorbeelden van ‘paring’ zijn onder meer een kreeftmedaillonsalade, aangebraden sint-jakobsschelpen en gemarineerde koningskrab-timbale met Barons de Rothschild Champagne Rosé, een selectie Franse kazen met Pommery Cuvée Louise en gezouten karamelsoufflé met Château Lafaurie-Peyraguey Sauternes 2016.

Kaiseki: verbeterd Washoku-geïnspireerd menu

Het Kaiseki-restaurant op Silver Nova neemt reizigers mee op een gastronomische reis die de tradities, esthetiek en smaken van de Japanse keuken viert. Het nieuwe aanbod omarmt de tradities van de Japanse keuken, Washoku, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, gecombineerd met een exclusieve selectie sakes, Japanse whisky’s, thee en theecocktails. Om inspiratie op te doen uit authentieke Japanse smaken volgde Silversea’s Fleet Chef of Culinary Development een intensief trainingsprogramma aan het gerenommeerde Japan Culinary Institute in Shizuoka, waarbij hij profiteerde van de begeleiding van Japanse meesters.

Met Silver Nova heeft Silversea ook haar assortiment vegetarische, veganistische en plantaardige gerechten uitgebreid. Het verbeterde culinaire programma omvat gediversifieerde menu’s in alle negen eetgelegenheden aan boord van het nieuwste schip en zal vervolgens over de hele vloot worden uitgerold. Om ervoor te zorgen dat de opties voldoen aan de onwrikbare culinaire normen van Silversea, heeft de cruisemaatschappij samengewerkt met de illustere chef-kok Jean-Luc Rabanel, wiens fantasierijke groene keuken wereldwijd grote bijval heeft gekregen.

Rabanel loopt voorop in de groene gastronomie en heeft een visionaire benadering van zijn kunst ontwikkeld, die hij ‘greenstronomie’ noemt. Chef-kok Cornelius besteedde tijd aan het aanscherpen van culinaire technieken en het leren van innovatieve benaderingen van chef-kok Rabanel, voordat hij samen met het culinaire team van Silversea de verbeterde menu-opties creëerde.

© foto’s Silversea

Klik hier voor meer nieuws