Hurtigruten Expeditions wordt HX

Na de lancering van ‘s werelds eerste expeditiecruise in 1896 tilt Hurtigruten Group AS zijn avontuurlijke reismerk Hurtigruten Expeditions naar een hoger niveau. Dit omvat een nieuwe wereldwijde merkidentiteit die in december wordt gelanceerd met de naam HX en logo voor alle materialen. De nieuwe naam is een knipoog naar Hurtigruten Expeditions en haar oorsprong.

Hurtigruten Norway die deze zomer haar 130-jarig jubileum van de exploitatie van de Noorse Kustexpres vierde, gaat verder met de iconische naam, maar vereenvoudigd tot ‘Hurtigruten’, dezelfde naam als toen deze voor het eerst in 1893 werd gelanceerd, wat ‘de snelle route’ betekent in het Noors. Zowel Hurtigruten Expeditions als Hurtigruten Norway zijn voor 100 procent eigendom van de Hurtigruten Group en vormen een portefeuille van duurzame reismerken. De groep heeft ook uitgebreide activiteiten aan land waaronder hotels, restaurants en meer via Hurtigruten Svalbard alsook een belang van 25 procent in het in Ecuador gevestigde Metropolitan Touring, de pioniers van duurzaam reizen op de Galápagoseilanden.

“De naam Hurtigruten staat synoniem voor reizen in Noorwegen, net zoals het al meer dan 130 jaar een gerenommeerd reismerk is. De huidige evolutie van onze merkidentiteiten is het hoogtepunt van het werk dat in 2021 begon toen we de twee merken splitsten”, aldus Daniel Skjeldam, CEO van Hurtigruten Group. “HX zal voorop blijven lopen op het gebied van expeditiecruises en duurzaam reizen terwijl we zijn wereldwijde aanwezigheid aanzienlijk blijven uitbreiden en tegelijkertijd de iconische positie van Hurtigruten aan de Noorse kust versterken. Met HX investeren we in onze hoogwaardige expeditieroutes naar enkele van de meest avontuurlijke, afgelegen plekken ter wereld. Hoewel we van oudsher bekend staan ​​als de poolexperts, hebben we vorig jaar de Galápagoseilanden gelanceerd, wat nu al onze derde populairste bestemming is. Met de lancering dit najaar zullen we straks ook de enige cruiserederij zijn die de West-Afrikaanse archipels van zowel Kaapverdië als de Bissagos-eilanden zal bevaren met de meest opwindende nieuwe route van het jaar.”

Het nieuwe merk en logo van HX zullen vanaf december volledig worden geïmplementeerd, met updates voor brochures, websites en sociale kanalen. Het rebranden van de zes schepen van de vloot zal in de komende 18 maanden beginnen.

Strategische scheiding

In 2020 kondigde Hurtigruten de strategische scheiding van haar twee merken aan om de operationele en commerciële autonomie van elk bedrijf te vergroten, waardoor het mogelijk wordt om duidelijk verschillende gastervaringen te bieden. De implementatie begon in 2021 en eerder dit jaar voltooide de Hurtigruten Group de interne herstructurering om de commerciële en ondersteunende functies op één lijn te brengen met de specifieke scheepsactiviteiten. De groep kondigde tijdens de zomer ook een vlootaanpassing aan. Daarbij verhuist de batterij-hybride MS Otto Sverdrup van Hurtigruten Expeditions vanaf januari 2024 naar Hurtigruten Noorwegen, terwijl de MS Maud in Antarctica zal varen vanwege de groeiende vraag. “In het Antarctica-seizoen 2024-2025 zal HX gasten meer keuzemogelijkheden bieden dan welke andere expeditiecruisemaatschappij ook, met 36 afvaarten verdeeld over acht verschillende routes van 12 tot 24 dagen”, aldus de rederij.

Als leider op het gebied van expeditiecruises zal HX zijn gasten dezelfde kleine scheepservaring blijven bieden die diep geworteld zit in verkenning, met wetenschappelijk onderzoek, lezingen door experten en belangenbehartiging van de gemeenschap als kern van de ervaring. De Hurtigruten Group biedt meer routemogelijkheden naar Antarctica, de Galápagoseilanden, Groenland, Spitsbergen en de West-Afrikaanse kust dan enig ander expeditiecruisebedrijf, terwijl ze ook Alaska, IJsland, de Canadese noordwestelijke doorvaart, de Britse eilanden en andere bestemmingen aanbiedt. De schepen van HX, de meest duurzame vloot in de sector, omvatten onder meer de MS Roald Amundsen, ‘s werelds eerste batterij-hybride schip en het zusterschip MS Fridtjof Nansen.

De Hurtigruten Group blijft standvastig in haar streven om ‘s werelds meest duurzame avontuurlijke reisorganisatie te worden. Ze investeert in technologieën en oplossingen om tegen 2050 emissievrij reizen mogelijk te maken. Als leider op het gebied van duurzaam reizen heeft ze onlangs een emissievrij schip voor Hurtigruten Norway aangekondigd. De lancering van het vaartuig is gepland voor 2030.

© foto’s HX

Klik hier voor meer nieuws