Rusland

St Petersburg

Met meer dan 300 jaar geschiedenis is St Petersburg een openluchtmuseum dat bekend staat om zijn rijk historisch erfgoed, architectuurmonumenten die op de Unesco-werelderfgoedlijst staan en haar witte nachten. Heel wat schepen overnachten in St Petersburg om de gasten meer tijd te gunnen om bezienswaardigheden waaronder de Hermitage of het winterpaleis, het zomerpaleis Peterhof, het paleis van Katharina II, de Petrus en Paulusvesting en de Kerk van de Verlosser op het Bloed te bezoeken. Tijdens de zomer zijn de witte nachten en de openstaande bruggen een spektakel op zich. Shoppen doe je in Nevsky Prospect, de bekendste boulevard van Sint-Petersburg en in het historische winkelcentrum Gostiny Dvor.

Kleinere schepen kunnen afmeren in de stad van Peter de Grote aan diverse kades in het centrum en op de Neva. Grote schepen worden doorverwezen naar de Marine Façade. De nieuwe passagiershaven omvat maar liefst zeven ligplaatsen. Vanuit de passagiersterminal leggen de cruiserederijen shuttlebussen in. Openbaar vervoer en taxi’s zijn voorhanden. De rit duurt circa 15 minuten, afhankelijk van het verkeer.

Cruisepassagiers die minder dan 72 uur in St Petersburg verblijven zijn vrijgesteld van visumplicht indien ze in groep de stad bezoeken. Wie individueel rondtrekt, moet wel een visum aanvragen.

Meer info op portspb.ru/en