T. Mariotti-werf levert Seabourn Pursuit op

Seabourn heeft maandag de Seabourn Pursuit in ontvangst genomen tijdens een maritieme overdrachtsceremonie op de T. Mariotti-scheepswerf in Genua. Seabourn Pursuit is het tweede speciaal gebouwde expeditieschip van het bedrijf. Pursuit komt op 12 augustus in de Middellandse Zee in de vaart.

“Ik ben vereerd om dit ongelooflijke moment met de hele Seabourn-familie te delen nu we Seabourn Pursuit, ons langverwachte tweede ultraluxe expeditieschip, verwelkomen in onze vloot”, aldus Natalya Leahy, Seabourn President. “Met opmerkelijk vakmanschap van het Mariotti-team, een overvloed aan ruimte en de adembenemende stijl van Tihany Design, legt Seabourn Pursuit de lat hoger voor ultraluxe expeditiereizen. We zijn Mariotti en Tihany Design dankbaar voor hun expertise in het vormgeven en maken van onze droom die uitkomt voor onze gasten.”

Leahy voegde eraan toe dat de ultramoderne Seabourn Pursuit de perfecte combinatie van luxe en expeditie zal bieden. “Seabourn Pursuit biedt het beste van twee werelden: onze bekende kenmerkende luxe en elegantie met de wereld van ontdekking en avontuur. Het schip is meesterlijk ontworpen voor onze gasten die op zoek zijn naar buitengewone ervaringen. Zij zullen genieten van de typische stijl van Seabourn en van onze intuïtieve, persoonlijke service, terwijl het schip hen naar adembenemende bestemmingen over de hele wereld brengt die slechts weinigen ooit in hun leven zullen bezoeken.”

“Vandaag, een jaar na de oplevering van Seabourn Venture, zijn we erg blij dat we haar zusterschip Seabourn Pursuit hebben voltooid en opgeleverd”, aldus Marco Ghiglione, Managing Director van T. Mariotti. “We zijn echt trots dat we het meest opmerkelijke ultraluxe expeditieschip hebben gebouwd voor Seabourn, een van de leidende cruiserederijen in de luxemarkt. Dit is opnieuw een belangrijk meesterwerk voor de Italiaanse scheepsbouw en toont andermaal het leiderschap van de T. Mariotti-scheepswerf.”

Seabourn Pursuit biedt dezelfde yacht-beleving die reizigers verwachten van Seabourn, aangevuld met voorzieningen waarmee de rederij het breedste scala aan expeditieactiviteiten kan aanbieden onder leiding van een deskundig 24-koppig expeditieteam van wetenschappers, geleerden en natuuronderzoekers. Seabourn Pursuit is ontworpen en gebouwd voor afgelegen omgevingen volgens de PC6 Polar Class-normen en zal een overvloed aan moderne hardware en technologie bevatten die de wereldwijde inzet en mogelijkheden van het schip zullen uitbreiden.

Het expeditieschip heeft 2.780 m² aan voorzieningen voor de gasten met speciale details om elke hoek zoals een 270 graden uitzicht en een 4K GSS Cineflex-camera gemonteerd op de mast van de Constellation Lounge die in staat is om beelden van mijlenver uit te zenden op monitoren die overal op het schip en in de gastensuites zijn geplaatst. Klik hier voor een volledige beschrijving van de voorzieningen en publieke ruimtes aan boord van Seabourn Pursuit.

© foto’s Seabourn

Klik hier voor meer nieuws