Costa Cruises brengt volledige vloot weer in de vaart

Costa Cruises brengt de volgende maanden haar volledige vloot terug in de vaart. De ontplooiing start op 5 maart met de lancering van de nieuwe Costa Toscana. Deze zomer varen met de Costa Toscana, Costa Smeralda, Costa Firenze en Costa Venezia de vier meest innovatieve schepen in de Middellandse Zee. In het licht van de geleidelijke versoepeling van de coronamaatregelen hoopt de rederij dat de gasten tijdens het zomerseizoen weer vrij aan land kunnen in de transithavens.

Costa’s programma omvat tussen de lente 2022 tot winter 2022-23 meer dan 1.800 afvaarten. Gasten kunnen 179 bestemmingen over de hele wereld ontdekken tijdens vaarschema’s van 3 tot 127 dagen. Al deze cruises zullen de productinnovaties bevatten waaraan het bedrijf de afgelopen maanden heeft gewerkt. Die omvatten onder meer een innovatief aanbod aan excursies en een verbeterd gastronomisch aanbod met chef-koks van wereldklasse.

“We zien de groeiende vraag naar vakanties en ik ben er zeker van dat deze trend de komende weken verder zal toenemen”, aldus Roberto Alberti, SVP & Chief Commercial Officer van Costa Cruises. “We denken dat ons aanbod het beste ooit is, dankzij elementen die zowel aan boord als aan wal unieke ervaringen combineren. Ons uitgebreide reisprogramma krijgt er nieuwe producten bij zoals cruises naar Turkije. De diepgaande beleving zal gasten in staat stellen bestemmingen op een authentieke manier te ontdekken, mede dankzij langere stops in sommige havens. Bovendien zullen ze kunnen genieten van hun vakantie op een vloot met schepen van de nieuwste generatie, die duurzame innovatie combineren met entertainment, gastvrijheid en welzijn”.

Programma en data

Na de Costa Toscana omvat Costa’s herstartprogramma de Costa Favolosa die vanaf 28 april minicruises in de Middellandse Zee voorstelt. Costa Venezia vertrekt op 1 mei vanuit Istanbul op nieuwe weekcruises in Turkije en Griekenland. Costa Smeralda vaart vanaf 7 mei in de westelijke Middellandse Zee. Costa Pacifica hervat haar activiteiten op 4 juni vanuit Bari en verkent Griekenland en Malta. De cruises van twee weken naar de Canarische Eilanden en de Azoren, oorspronkelijk gepland met de Costa Pacifica in april en mei, worden uitgevoerd door Costa Luminosa, terwijl Costa Fortuna op 12 juni weer operationeel is in Noord-Europa.

Na haar winterseizoen in Zuid-Amerika keert begin mei ook Costa Diadema terug naar de Middellandse Zee. Costa Fascinosa vertrekt op 1 mei op een cruise naar de Azoren. Costa Deliziosa is vanaf 15 april terug in de Middellandse Zee na haar winter in het Caraïbisch gebied. Costa Firenze biedt na haar winter in Dubai vanaf 7 april afvaarten aan vanuit Genua.

Deze zomer zullen de zusterschepen Costa Smeralda en Costa Toscana, aangedreven door vloeibaar aardgas, samen met de Costa Firenze, cruises van een week aanbieden in de westelijke Middellandse Zee, terwijl Costa Venezia vanuit Istanbul haar nieuwe reisroute in Turkije en Griekenland voortzet. Costa Pacifica, Costa Deliziosa en Costa Luminosa opereren in de oostelijke Middellandse Zee. Costa Fortuna, Costa Favolosa, Costa Fascinosa en Costa Diadema varen in Noord-Europa naar de Baltische hoofdsteden, de Noorse fjorden, de Noordkaap en IJsland.

Costa Cruises kondigt tot slot aan dat de Costa Firenze tijdens de winter van 2022-23 opnieuw in de Arabische Golf vaart. Costa Venezia biedt langere cruises aan vanuit Istanbul en Costa Diadema vaarschema’s van twee weken in de Canarische Eilanden. Costa Pacifica en Costa Fascinosa bezoeken de mooiste eilanden van het Caraïbisch gebied. Costa Toscana, Costa Favolosa en Costa Fortuna zullen in Zuid-Amerika worden gepositioneerd. Vanaf volgende winter zijn ook Costa’s grote reizen weer terug. Costa Deliziosa biedt de Rond de Wereld-cruise aan, die vertrekt vanuit Venetië op 6 januari 2023 of vanuit Savona op 11 januari 2023. De Costa Luminosa stelt Grand Cruises voor naar Zuid-Amerika.

© foto Costa Cruises

Lees vandaag ook:

Virgin Voyages opent terminal in Miami.

Hurtigruten bouwt drie schepen om tot groene vaartuigen.

Klik hier voor meer nieuws